Læs mere om øjensygdomme

Cateract (grå stær)

KÆMPER DU MED GRÅ STÆR?

Vi giver råd og vejledning

Er du en af de mange danskere, der lider af grå stær? Hos Alfa Optik er vi specialister i at hjælpe dig med denne tilstand. Alfa Optik har årevis af erfaring inden for øjensygdomme og har hjulpet mange kunder med råd og vejledning i forbindelse med grå stær.

Vores butik ligger i Kalundborg, hvilket gør det nemt for dig at besøge os, hvis du kommer fra nærliggende områder som Jyderup, Høng, Svebølle eller lignende steder. Vi hjælper dig gerne i ”din kamp” med og mod grå stær og forbedre din synskvalitet.

Vi vil altid anbefale dig at kontakte din læge med henblik på yderligere undersøgelser. Selvom vi kan tilbyde rådgivning og support, er det vigtigt at få en professionel medicinsk vurdering for at sikre den bedste behandling og opfølgning på dit synsproblem.

Hvad er grå stær?

Grå stær er en øjensygdom, hvor øjets linse bliver uklar. Denne tilstand har været kendt siden oldtiden og blev navngivet 'catar

”Cataract' af ægypterne. På dansk kaldes sygdommen grå stær, hvilket stammer fra de gammel-tyske ord for grå (graue) og stirrende (star).

Øjets linse, som er beliggende i den forreste del af øjet, skal normalt være gennemsigtig som glas. Denne linse hjælper med at fokusere lys, så et billede kan dannes på nethinden. Når linsen bliver uklar, påvirker det synet negativt. Grå stær kan forekomme i alle aldre, men risikoen stiger med alderen. Sygdomme som diabetes og hormonbehandlinger kan også øge risikoen.

Symptomer på grå stær inkluderer sløret syn, tågesyn, stjerneeffekter omkring lys, ændringer i nærsynethed eller langsynethed, og øget lysfølsomhed. Disse symptomer kan variere fra person til person.

Hvordan behandles grå stær?

Behandlingen af grå stær har udviklet sig betydeligt. I gamle dage fjernede man den uklare linse, hvorefter patienten skulle bære stærke briller. I dag erstattes øjets linse med en kunstig linse af plastik. Før operationen måler man øjets dimensioner for at tilpasse styrken af den nye linse.

Operationen udføres normalt når symptomerne og risiciene ved operationen er afbalanceret, og dette kaldes at vente på, at stæren er moden. Proceduren udføres ambulant under lokalbedøvelse og varer normalt uden en time. Den uklare linse fjernes, og en ny indsættes i linsekapslen. Åbningen lukker normalt af sig selv uden behov for syning.

Efter operationen bæres en øjenklap til dagen efter. Synet kan ofte genoprettes hurtigt, men nogle patienter kan have brug for flere uger. Den endelige synsevaluering foretages typisk efter 6-8 uger. Resultatet af operationen afhænger af øjets generelle tilstand, men de fleste opnår samme synsevne som før de fik grå stær.

Efterstær, en uklarhed i linsekapslen, kan forekomme efter operationen. Dette behandles effektivt med laserbehandling under dråbebedøvelse, hvilket normalt tager få minutter.

Alfa Optik

Kordilgade 35, 4400 Kalundborg

Klik her for rutevejledning

CVR: 30726553

Kontaktinformation

Telefon: 59 51 01 93

E-mail: info@alfaoptik.dk​​​

Kontakt os for et godt tilbud.

Åbningstider

Mandag - fredag: 9.30 - 17.30

Lørdag: 9.30 - 13.00

Søndag: lukket