Er du på udkig efter nye briller?

Glas og stel

VÆLG DET RIGTIGE BRILLESTEL OG GLAS

Valg af brilleglas

Det findes 2 glasmaterialer ; Plastglas og Mineralglas

 • Plastglas er et let organisk materiale, der gør brillen let at bære. Det er et blødt materiale, så det kan ridses. Men plastglas kan i dag coates/overfladebehandles med en hærdning , der gør glasset hårdt i overfladen.

 • Mineralglas er et hårdt materiale, som har en øget vægt i forhold til plastglasset. (ca. 50%). Det er modstandsdygtigt over for ridser.

 • Antirefleksbehandling er en coatning/overfladebehandling, der lægges på brilleglasset. Det øger lystransmitteten i brilleglasset. Det vil sige, at der ikke kommer så mange reflekser i brilleglasset.

 • Lysreflekser virker generende. Lysreflekser kommer eksempelvis fra modkørende billygter, gadebelysning, lamper, tv, solen og edb-skærmen. En antirefleksbehandling er helt klart at anbefale.

Styrke i brilleglas

Når du har fået foretaget en synsprøve hos Alfa Optik, og vi har fundet frem til, at du eventuelt skal bruge briller, så er der forskellige glastyper at vælge imellem, afhængige af dine synsstyrker.

Enstyrkeglas, Tostyrkeglas (kaldes bifokal) og flerstyrkeglas (kaldes progressiv/glidende overgang)

 • Enstyrkeglas; Der findes kun én styrke i hele glasset. Kigger du til højre, venstre, op eller ned, så er styrken det samme.

 • Tostyrkeglas; Det kaldes bifokal. Det har fast læsefelt, der er synligt. I et bifokalt glas er der to styrker. Ét til afstands brug og et til læse brug. Omkring brugen af bifokale glas, kan man sige, at glasset tilbyder kun de to styrke at vælge imellem. Selve læsefeltet og afstandsfeltet er nemt at finde.

 • Flerstyrkeglas; Det kaldes progressiv glas eller glidende overgang. I dette glas kan du ikke se, at der er flere styrker. Glasset har som skrevet en glidende effekt mellem styrkerne i glasset. Du ser klart, når du kigger på lange distancer, mellem distancer og på nær distancen. I et progressivt glas er det ikke lige meget, hvor i glasset du kigger. Du skal lære glasset at kende, og hvor i glasset styrkerne ligger.

Valg af stel

Stel findes i mange faconer, farver, størrelser og materialer. F.eks. metal, rustfri stål, acetat eller titanium.

 • Metal; Et stærkt materiale. Kan indeholde nikkel. Dog ikke mere end EU´s direktiv om nikkelholdig materialer. (Kan ikke anbefales, hvis du er nikkelallergier)

 • Rustfri stål; Et lidt stærkere materiale end metal. (Kan ikke anbefales, hvis du er nikkelallergier)

 • Acetat; Et naturmateriale i plast. Er faktisk udvundet af bomuld.

 • Titanium; Er et let materiale samt 100% nikkelfrit.

Valget af stel kan være svært. Måske er det første gang, du skal have nye briller. Eller har du briller i forvejen, så er du vant til at se dig selv med den brille på. Hos Alfa Optik vil vi vejlede dig fornuftig, så du bliver glad for din nye brille.

Alfa Optik

Kordilgade 35, 4400 Kalundborg

Klik her for rutevejledning

CVR: 30726553

Kontaktinformation

Telefon: 59 51 01 93

E-mail: info@alfaoptik.dk​​​

Kontakt os for et godt tilbud.

Åbningstider

Mandag - fredag: 9.30 - 17.30

Lørdag: 9.30 - 13.00

Søndag: lukket