KVALITET TIL

FORNUFTIGE

PRISER

KVALITET TIL

FORNUFTIGE

PRISER

Kontaktlinser2018-09-22T01:20:59+02:00

Kontaktlinser i Kalundborg

Står du og skal vælge mellem briller eller kontaktlinser?

Hvis du står og overvejer, om du skal bruge kontaktlinser, kan der være flere spørgsmål, som trænger sig på:

  • Kan du lide at røre dig selv i øjet?
  • Kan du selv tage kontaktlinserne af og på?
  • Falder de mon ud?
  • Kan man bade med dem på?
  • Kan man mærke dem, og gør de ondt?

Alle de spørgsmål, og sikkert mange flere, skal du have svar på, inden du beslutter dig.

Hos Alfa Optik giver vi dig en tryg og faglig information omkring kontaktlinser, inden du kommer i gang.

Først foretager vi en synsprøve. Derefter laves en udmåling omkring dine øjne, og i fællesskab beslutter vi hvilke kontaktlinser, du skal starte med at prøve.

Kontaktlinser kan fås i mange forskellige styrker, og de fås til dig som er langsynet, nærsynet, eller har bygningsfejl (astigmatisme) og synsfejl.

Kontaktlinser kan også fås med flere styrker, så du både kan se langt og læse med dem, som vi kender det fra briller med glidende overgang.

Kontaktlinsen sidder på vores yderste del af øjet og flyder nærmest på tårevæsken. Kontaktlinsen og tårevæsken danner indbyrdes en ”sugekraft”, der forhindrer linsen i at falde ud. Derfor er tårevæsken en utrolig vigtig del af det, at bære kontaktlinser. Har du tendens til tørre øjne kan det evt. give problemer, og har du modsat for meget tårevæske kan det også give problemer. Alt efter, hvordan dit øje er, så er det muligt at få kontaktlinser til øjne, som har en tendens til at være meget tørre.

Tårevæsken inddeles i forskellige faser. En slimfase, en vandfase og en oliefase.

  • Slimfasen er den, som er tættest på hornhinden. Den søger for, at tårevæsken bliver på øjet.
  • Vandfasen udgør den største del af tårevæsken. Den sørger for, at hornhinden ikke dehydrerer/tørre ud.
  • Oliefasen er den yderste del af tårevæsken. Den sørger for, at tårevæsken ikke fordamper.

Uden tårevæske i øjet, vil hornhinden ikke kunne fungere optisk.

Vi tilbyder flere typer af kontaktlinser

Der findes forskellige typer af kontaktlinser. For det første inddeles de i det, som kaldes bløde kontaktlinser og derefter formfaste kontaktlinser.

  • Den formfaste linse er hård i sit materiale (heraf navnet). Den bæres udelukkende af tårevæsken på hornhinden. Iltgennemtrængeligheden for materialet er utroligt høj. Dette er ideelt ved høj styrke(r), hvor man ønsker at tilføre mere ilt til hornhinden. Ved større astigmatismer (bygningsfejl) giver den i de fleste tilfælde mere stabil visus (synsevne). Den bruges typisk i en 12- eller 18-måneders periode. Man tager dem ud om aftenen og lægger dem i opbevaringsvæske til næste dag.
  • Den bløde kontaktlinse har sin sammensætning af saltvand og forskellige typer af plastmateriale. De laves i mange forskellige design. Nogle er med lidt væske og andre med mere væske. Skifteintervallet kan variere fra én dag og op til 6 mdr.

Alfa Optik tilbyder forskellige typer af kontaktlinser

1-dags kontaktlinser

Som navnet siger: du bruger den kun den ene dag. Du tager dem på om morgenen og smider dem ud om aftenen. Du tager altid friske linser på, hver gang du tager et nyt sæt i brug.

1-måneds kontaktlinser

De bruges over en 30 dages periode og fungerer på samme måde som 14-dagslinserne.

(Hvorfor 14-dagslinserne frem for månedslinserne eller omvendt? – Du kan danne proteinbelægninger eller andet fedtstof, som gør at linsematerialet mister sin iltgennemtrængelighed. Derfor er det en fordel med et hyppigere udskiftningsinterval.

Et hyppig skift af kontaktlinser er at foretrække, idet kontaktlinser, som bæres i længere tid, typisk giver flere belægninger. Du skal være mere opmærksom på, om linserne er rene, da de jo skal holde over en længere periode.

Døgnlinserne

De er fremstillet af et forholdsvis nyt linsemateriale, der giver hornhinden op til 6 gange mere ilt end den alm. bløde kontaktlinse gør. Det gør, at man kan sove med dem på, idet hornhinden stadig optager den mængde ilt, gennem linsematerialet og øjenlåget, den har brug for, imens du sover. Efter 30 dages brug, smider du dem ud og tager et nyt sæt i brug. Linsematerialet har samtidig den evne, at belægninger ikke kan sætte sig lige så godt fast, som på den alm. månedslinse.

Farvede kontaktlinser

Hvis du kunne tænke dig, at ændre din øjenfarve, når du skal i byen, ved festlige lejligheder eller hvis du bare har lyst til, at have en anden øjenfarve end den, du er født med, så er farvede kontaktlinser løsningen. De findes i mange forskellige farver. De fås typisk med 30 dages skifteinterval.